özel

1428 Gösterim
SORUM şu: 2007 yılında benim çok yakın dostum aynı zamanda teyzem oğlu kız kardeşime talip oldu onu çok sevdiğini aşık olduğunu söyledi önce başta kız kardeşim sonra hepimiz ailece bir şok geçirdik sonra bu durum 2015 e a kadar sıkıntılı bir süreçle devam etti ve bir defa yüzük atılmasına rağmen evlendiler şu an bir çocukları var.merak ettiğim; 1- bizzat bu işin olmasını iki defa engellememe rağmen ( -hatta yıllarca çocukla konuşmadım nahoş durumlar oldu ayrıca karşıma alıp defalarca tatlı dil ile kızkardeşimin istemediğini söyledim ama nafile-) yine de gerçekleşmesi ? 2-karşı tarafın kendini intihar edeceğini bu süreçte yaşanan tatsız olaylar -silahla evin önüne gelip kendini öldürmek istemesi- ailece bizi korkuttu kızı veremedik mesela halam oğlu istemişti keşke ona verseydik deyişim ve o süre zarfında aracımı ona satmam onun lehine oldu deyişim? 3-şu an eski samimiyet ve uhuvvet kalmaması onlara dargın olmam? 4- karşı tarafın aşırı ısrarı kız kardeşimin çocuğa abi gözüyle bakmasına rağmen ancak netice de izdivacın gerçekleşmesi? 5-bir gün hastanede meczup bir kadının eğer o çocukla evlenmezsen kendini öldüreceğini söylemesi? 6-bu süreçte yaşadıklarımı düşünerek vesveselerin,istikbaldeki evhamlarımın olması belki de sanki vicdan azabı duymam aralıklı bu olayın ve izdivacın acaba yanlış bir tercih mi oldu deyişim sürekli aklımı kurcalaması? 7-kızkardeşim sonuçta pes etmesi madem- beni çok seviyor bana bakar deyip bir anlamda bu izdivaca mecbur kalması - gibi haleti ruhiye içine girmesi? 8-kızkardeşimin soy itibariyle seyyid olmasına rağmen neden dindar bir insanla evlenmemesi? 8-annemin istememesi tercihi kardeşime bırakması izdivaç olduktan sonra teyzemle dargın olması, teyzemin kısa süre sonra vefat etmesi annemin izdivaçtan kaynaklı bu dargınlık yüzünden psikolojik travma geçiriyor olması ve ben bunun nedenini o çocuğu görmem? 9-Şuan ki ruh halimin sürekli bu konuyla meşgul olması ve kendim için evliliği bu yüzden yapamam yada sürekli ertelemem,bu olayın sürekli zihnimi ve kalbimi meşgul etmesi.....TÜM BUNLAR NEDİR ?selam ve dua ile kalın
Yorum Yap
  • P.İ.
    Psikolog İrem Akdağ
    Merhaba, Aile, insana gelecekte sürdüreceği temel ilişki zeminini hazırlar. İdeal olan, kendimizi değerli ve yararlı, duygu ve gereksinimlerimizi önemli hissettiğimiz, onları açıkça dile getirebildiğimiz bir aile ortamının olmasıdır. Bu tür işlevsel ya da destekleyici ortamlarda büyüyen insanlar, sağlıklı ve açık ilişkiler kurmaya yatkın olur, hemen her aile içinde yaşanabilen, olağan ve gelişimsel kabul edilen kuşaklara özgü görüş farklarını ve çatışmalarını aşabilirler Ne yazık ki her aile işlevsel ya da destekleyici değildir. Bazıları kendimizi değersiz, yetersiz, önemsiz ve hatta suçlu hissetmeye yönlendirir, dünyaya, diğer insanlara ve kendimize güven duymamızı engeller, akademik, ilişkisel ve kimlikle ilgili sorunlar yaşamamıza yol açabilir. Ancak yaşadıklarınız bir psikiyatrist ve psikolog eşliğinde ayrıntılı değerlendirilmeli ve ona göre tanı ve tedavi işlemleri olmalıdır. Kliniğimize başvurabilirsiniz.
  • P.D.
    Psikolojik Danışman Elif COŞKUN
    Merhabalar. Öncelikle tüm olaylardan dolayı kendinize veya cevredeki insanlara, düşüncelere karşı sorgulama işlemini kisa bir süre icin köşeye kaldırın. İçinde bulunduğunuz durum sonucunda bazi olaylar gerçekleşmiş. Bu sonuçlardan olumlu ve olumsuz özellikleri bir kağıda siralayabilirsiniz. Şuanda tamamen olumsuz bir pencereden olaya bakıyor ve bir suçlu arıyorsunuz. Fakat bakış açınızı farklı yönden kendinize tekrar sunun. İlişkiler iki taraflı gerçekleşir. Evlilik konusunda her ne kadar siz söz sahibi olsanızda asıl karari verecek kişi evlenecek olanlardır. Bu kararı verirken iki tarafta olumlu ve olumsuz süreçleri değerlendirmelidir. Aile bir insan sistemidir. Aileyi; insan üyeleri, sosyokültürel yapılar, kişiler arası ilişkiler ve fiziksel çevre bir sistem yapar. Bu olayda elinizden geldiği kadar işlevsel yaklaşmışsiniz. Düşüncelerinizi kontrol etme yolunda ilerlemelisiniz. Bununla alakalı kitaplar okuyabilir, kendinize ait düşüncelerinizi bir kağıda dökerek farkli bakış açıları türetmek ile başlayabilirsiniz. Bunların yanında klinigimize gelerek bir uzman ile görüşmenizi tavsiye ederim.
X
Yeni Soru Sor