Öfke Kontrolü Nasıl Sağlanmalı?

Öfke Kontrol Bozukluğu

Öfke Kontrol Bozukluğu olarak da anılan öfke bozukluğu kişilerin günlük hayatlarını etkileyen aile ve çevresiyle sorunlar yaşamasına neden olan bir durumdur. Aşırı yorgunluk, baş ağrısı ve ağlama krizleri gibi günlük hayatımızı aksatabilecek küçük görünen ama etkisi büyük olan sıkıntılar yaratabilir.


Psikolojik rahatsızlıklar arasında önemli bir yere sahip olan öfke kontrol bozukluğu tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Öfke bozukluğu kişilerin günlük hayatlarını etkileyen aile ve çevresiyle sorunlar yaşamasına neden olan bir durumdur. Hiç düşündünüz mü tartışmalarda neden hep kaybeden taraf olduğunuzu? İşte bu gibi bir çok sıkıntının sebebi öfke bozukluğudur.

Çevremizi gözlemlersek bu konuda sorun yaşayan, kontrol edemeyen çok fazla insan vardır. Önemli olan öfke anında olduğumuzu fark edip hemen kontrol altına almaktır. Öncelikle öfkenizi kontrol edemediğiniz anlarda bu durumun size ne gibi zararlar ve olumsuzluklar verdiğini düşünün. Daha sonra öfkenizi kontrol altına alabildiğinizde sizde ne gibi pozitif ve olumlu dönütler olduğunu karşılaştırın. Ve aslında her şeyin sizin elinizde olduğunu fark edin.


Öfkenizi kontrol altına almak demek hayatınızı kontrol altına almak demektir. Göreceksiniz ki her şey yoluna girecek. Çünkü öfkeniz size küçük çaplı sinir krizleri, iş ve aile hayatınızda bozulmalar ve kendi iç dünyanıza kapanmanız gibi olumsuz sonuçlar meydana getiriyor. Öfkenizin size zararları bununla da sınırlı kalmıyor. Bunların yanı sıra sizi fiziksel olarak da etkiliyor.

Aşırı yorgunluk, baş ağrısı ve ağlama krizleri gibi günlük hayatımızı aksatabilecek küçük görünen ama etkisi büyük olan sıkıntılar yaratabilir.
Uzmanlardan alabileceğiniz yardımlarla veya pratik egzersizlerle öfke bozukluğunuzu kontrol altın alabilirsiniz.
Unutmayın size ve çevrenize zarar verecek her şeyi hayatınızdan çıkarmaya başlamak en büyük adımlardan birisidir

WhatsApp WhatsApp